Maatwerk, omdat iedere klant anders is

Maatwerk in zeugenvoeding

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingBuitendienst Varkens

Zeugen

Onze varkensadviseurs en nutritionisten richten zich op de volgende speerpunten in hun advies naar onze klanten:

  • Gezonde, fitte zeugen
  • Gemakkelijk werken
  • Veel gezonde en uniforme biggen grootbrengen
  • Technisch en financieel goed draaien
  • Structuur

Elke dag zijn we samen met onze klanten in de weer om hun bedrijfsdoelen te behalen. We gaan voor het beste resultaat voor mens en dier. Wilt u ook uw doelstellingen behalen of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op met een van onze varkensadviseurs.

Structuur is de sleutel tot succes!

Om met de omvang van de hedendaagse zeugenbedrijven tóch op individueel niveau te kunnen blijven sturen, is het noodzakelijk om structuur aan te brengen in uw werkzaamheden. De adviseurs van Coppens vinden structuur erg belangrijk. Structuur zorgt bovendien voor rust en overzicht op uw bedrijf. Daarom hebben we verschillende tools waarmee we zeugenhouders kunnen helpen om structuur aan te brengen. Denk hierbij aan:

Zeugenvoerprogramma

Wat gebeurt er rondom het werpen? Hoe zit een melkbeurt in elkaar? Wat is het effect van ons handelen op zeugen én biggen? Wat is de relatie tussen de zeug en de big? Wie zorgt ervoor dat de big gaat drinken? Hoe beïnvloed ik de darmgezondheid van de big al voordat ze vast voer opneemt? Voor de ontwikkeling van ons zeugenvoerprogramma hebben we goed gekeken wat er werkelijk gebeurt.

Lees meer

Veel gezonde en uniforme biggen grootbrengen

Als u veel gezonde biggen wilt grootbrengen, is het soms nodig om de zeugen en biggen een handje te helpen. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het bijvoeren van biggen in grote tomen, of door de biggen een goede start te geven met de juiste microbiota:


Zorg voor gezondere big

Zeugenvoer zorgt voor gezondere big in de eerste levensweken.

Lees meer


Vloeibare voeding grote tomen

Dé oplossing om te voldoen aan de behoefte van biggen in grote tomen

Lees meer

Vitaliteit biggen

Voorkom dat de vitaliteit van de biggen onder druk komt te staan.

Lees meer

Bedrijfsreportages zeugenklanten

Lees de ervaringen van enkele van onze klanten in onderstaande bedrijfsreportages:

Kees en Conny Ketelaars, Beringen

Kees en Conny Ketelaars hebben een gesloten varkensbedrijf in Beringe. Ze hebben in de afgelopen periode verschillende wijzigingen doorgevoerd om de resultaten op hun bedrijf verder te verbeteren.

Lees reportage

Frits en Joanne Otten, Rijkevoort

‘In 1978 zijn mijn ouders hier in Rijkevoort opnieuw begonnen nadat zij waren weggekocht in Heumen. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid naar vijfhonderd zeugen’ steekt Frits Otten van wal. Samen met Joanne runt Frits het bedrijf.'

Bedrijfsreportage

Familie Verberne

Familie Verberne heeft onlangs hun nieuwe dragende zeugenstal in gebruik genomen. Voordat de zeugen de stal mochten betreden, hebben wij nog een paar mooie foto’s kunnen maken van deze gloednieuwe stal.

Fotoreportage

Brijvoer voor zeugen

Als u brijvoer aan uw varkens voert, is het belangrijk dat deze optimaal passen bij uw bedrijf. Onze diernutritionisten optimaliseren de voeders daarom bij u aan tafel. Hierdoor is het mogelijk om een specifiek rantsoen samen te stellen dat perfect aansluit bij uw doelstellingen, voerinstallatie, bijproducten, opslagcapaciteit, type varken en soort huisvesting. 

Lees meer

Klimaat tips

Onze adviseurs hebben veel praktische tips voor u op een rijtje gezet om het klimaat in alle seizoenen van het jaar optimaal te houden.

Klimaat advies op maat

Evolutie zeugenstrategie

De Nederlandse zeugenhouderij verandert continu. Ontwikkelingen op gebied genetica, huisvesting, voersystemen en management volgen elkaar in hoog tempo op. De doelstellingen én uitdagingen zijn voor iedere varkenshouder weer uniek. Wij vinden het daarom belangrijk dat de (voer)strategie speciaal wordt afgestemd op de bedrijfsspecifieke aandachtspunten van de varkenshouder.

Meer weten? Neem dan contact op met een van onze varkensadviseurs.

Interesse?

Heeft u interesse in onze zeugenvoeders? Wilt u ook uw bedrijfsdoelen realiseren? Neem dan contact op met onze adviseurs varkenshouderij of vul onderstaand formulier in.

Elke Hermans

Adviseur Varkenshouderij

Peter van Hugten

Adviseur Varkenshouderij

Ken Wijenberg

Adviseur Varkenshouderij
 
* verplichte velden

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden