Advies op maat voor uw doelstellingen

Maatwerk in zeugenvoeding

ZeugenBiggenVleesvarkensHokverrijkingBuitendienst Varkens

Gezondere big door Inno-Feed zeugenvoer

De gezondheid van de big is grotendeels afhankelijk van de samenstelling van de darmbacteriën, oftewel microbiota, van de big. De opbouw van microbiota gebeurt in de eerste levensweken van de big en is van belang voor de rest van zijn leven. Het is mogelijk om in een heel vroeg stadium de juiste microbiota in de big te krijgen. De microbiota van de big wordt namelijk bepaald door de microbiota in de mest en de melk van de zeug. Dan kunnen we er maar het beste voor zorgen dat dit ook de juiste microbiota zijn!

Insectenolie

Daarom voegen we onder andere insectenolie toe aan onze zeugenvoeders. Insectenolie bevat namelijk een hoog gehalte laurinezuur (C12) wat een positief effect heeft op de microbiota in de zeug én in de big. Het laurinezuur komt ook in de melk van de zeug terecht waardoor de big hiervan meeprofiteert. Laurinezuur heeft en fast- en slow release waardoor het bescherming geeft over de gehele lengte van de darm. Ook moedermelk bevat ook een hoog gehalte laurinezuur en biedt de baby bescherming.

Structuur zeugenvoer

Daarnaast is de keuze en structuur van de vezels erg belangrijk voor de opbouw van de microbiota. Door de juiste selectie van vezels en de processing ervan via het Inno-Feed procedé sturen we de microbiota van de pasgeboren big al via het zeugenvoer. Hierdoor verlaagt de kans op diarree in de kraamstal aanzienlijk.

Lees meer over het Inno-Feed concept

Snel vast voer opnemen

De volgende stap is om de big zo snel mogelijk aan het eten te krijgen. Dat kan met de Baby Big XL en Insecto Speen. Deze biggenvoeders bevatten ook insectenolie en de specifieke vezelstructuur. Vanaf het moment dat de biggen dit biggenvoer opnemen, wordt de microbiota direct positief beïnvloed. Zo zorgt het Inno-Feed zeugenvoer samen met het biggenvoer voor een gezondere big én een gezonder vleesvarken.

Meer weten?

Wil je hier meer weten over weten? Neem dan contact op met een van onze varkensadviseurs. Of stuur vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Elke Hermans

Adviseur Varkenshouderij

Peter van Hugten

Adviseur Varkenshouderij

Ken Wijenberg

Adviseur Varkenshouderij
 
* verplichte velden

Wij helpen graag

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat hieronder dan uw gegevens achter:

* verplichte velden