Ouderdieren houden in traag groeien concept

CoppensVarkensPluimveeNieuwsVacaturesContact

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Beste vermeerderaar,

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wilt u meer weten over het houden van ouderdieren binnen een traaggroeiend vleesconcept?

Neem dan contact op met Willem de Haas.

willem.de.haas@coppens.nl of 06-29061325

 

Positieve ervaringen vermeerderaars

Vermeerderaars hebben verschillende redenen om over te stappen op het houden van hennen en hanen voor het traaggroeiende vleesconcept.

  • Een pluimveehouder, die nu voor de derde ronde deze ouderdieren in zijn stal heeft, geeft aan dat hij het goed naar zijn zin heeft met dit concept. “Het werkt erg prettig en je hebt een mooiere kip in de stal. Ik hoef in ieder geval niet meer terug naar regulier.”
  • Een andere vermeerderaar heeft juist gekozen voor een concept omdat hij graag voor de Nederlandse markt wil produceren. Hij vindt de exportmarkt te grillig. “We zijn steeds afhankelijker van minder stabiele landen voor de export van broedeieren.”
  • “Er hoeven geen aanpassingen gedaan te worden aan de stal. Je kunt direct met dit concept beginnen.”
  • “Als je toe bent aan iets nieuws, dan is het werken met andere rassen een mooie uitdaging. De rassen voor de traag groeiende concepten vragen toch een andere manier van werken.”
  • De opbrengsten en de resultaten zijn vergelijkbaar met gangbare rassen. De kippen zijn iets duurder, maar ze hebben minder voer nodig. De kosten en opbrengsten zijn dus redelijk gelijk met de reguliere sector.

Lees ook:

Voordelen van produceren binnen een concept

Hanenmanagement afgestemd op ras

Productinformatie vleeskuikenouderdieren

Pluimvee-adviseurs